Sposób przygotowania

W rondelku nagrzać olej i podsmażyć delikatnie czosnek, czerwoną cebulę i paprykę czerwoną
Następnie wrzucić do blendera 3 pomidory i zmielić je na gładką masę.
Kiedy warzywa w rondelku zmiękną, dodać zmielone pomidory, paprykę wędzoną, kmin rzymski i doprawić całość solą ziołową i kolorowym pieprzem.
Sos gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut.
Kiedy sos zgęstnieje, dodać posiekaną papryczkę chili.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej i podsmażyć pszenne tortille, aż nabiorą złotego koloru.
Na tej samej patelni usmażyć jajko sadzone.
Kiedy wszystko jest już gotowe, wykładać na talerz.
Tortille posmarować gorącym sosem, dodać czerwoną fasole, awokado i w ten właśnie sposób zbudować dwie warstwy.
Na samym końcu ułożyć usmażone jajko sadzone, całość polać kwaśną śmietaną i udekorować świeżą kolendrą.
Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !