Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EKSPRESOWY SOS ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

grzyby świeże 50-60 dag, u mnie borowiki i prawdziwki
serek mascarpone 250 g
natka pietruszki pęczek

Przyprawy i dodatki

sól i pieprz pieprz świeżo mielony
tymianek odrobina
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: EKSPRESOWY SOS ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW

Wcześniej podgotowane grzyby kroję na mniejsze kawałki, podsmażam na maśle z dodatkiem soli około 8-10 minut.
Dodaję ser, tymianek, pieprz i sól. Gotuję na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się mascarpone, od czasu do czasu mieszam.
Na koniec wrzucam posiekaną natkę pietruszki, mieszam. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak