Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w miodowo-balsamicznej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

udka z kurczaka 10 szt

Marynata

ocet balsamiczny 1 łyżka
miód płynny 2 łyżki
olej 6 łyżek
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 1/3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w miodowo-balsamicznej marynacie

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć. Pędzelkiem smarować mięso od spodu i z góry, i układać na dużej blasze. Odłożyć na całą noc do lodówki.
Krok 1 - Udka w miodowo-balsamicznej marynacie foto
6
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 90-100 min. od czasu do czasu polewając mięso.
Krok 2 - Udka w miodowo-balsamicznej marynacie foto
7
Podawać z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Udka w miodowo-balsamicznej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak