SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z TUŃCZYKIEM I OGÓRKIEM KISZONYM

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z TUŃCZYKIEM I OGÓRKIEM KISZONYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • ziemniaki

    4 duże
  • tuńczyk kawałki w oleju

    opakowanie
  • ogórki kiszone

    3 średnie
  • jajka

    5 szt.
  • cebula czerwona

    1/2 mniejszej

Przyprawy i dodatki

  • sól i pieprz

  • majonez

  • szczypiorek posiekany

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach z dodatkiem soli. Studzę, obieram ze skórki, kroję w większą kostkę.
Jajka gotuję na twardo, wraz z ogórkami kroję w kostkę.
Cebulę drobno siekam.
Tuńczyka i wcześniej pokrojone ogórki osączam na sicie.
Wszystkie składniki sałatki mieszam ze szczypiorkiem i majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

20.09.2017 11:04
Dziękuję. ;)

Bożena Matuszczyk

19.09.2017 23:42
Pyszna i kusząca sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat