Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty.

Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

  • papryki czerwonej

    1/2 szt
  • papryki żółtej

    1/2 szt
  • kawałek cukinii

    10 cm
  • garsc posiekanej natki pietruszki

  • gęstego majonezu

    1 czubata łyżka
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • małych ogórków kiszonych

    5 szt
  • indyk

    5 sznycli
  • ryż

    4 torebki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • sól

  • ser ricotta

    12,5 dag
  • por (biała część)

    5 cm
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle opłukać, osuszyć i lekko rozbić.Każdy lekko osolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki.
Papryki i cukinię pokroić w drobną kosteczkę, por w cienkie półkrążki i zeszklić na oleju z przyprawą Delikat i pieprzem.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser ricotta zmiksować z majonezem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Ogórki kiszone pokroić w plastry lub na ćwiartki.
Ugotowany ryż osączyć, posypać podduszonymi warzywami.
Mięso smażyć z obydwu stron .Po przewróceniu na drugą stronę mięso posmarować masą serową.Zdejmować z patelni łopatką na talerze i posypać odrobiną kolorowych warzyw ,podać ogórki kiszone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mela25

23.07.2012 08:31
kolorowe smaczne

czekoladka_m

31.05.2012 19:40
Ewciu patrząc na zdjęcie nie trzeba nic mówić:) Tylko jeść:)

angelika14

31.05.2012 15:41
smakowicie wygląda

agnieszkalider

28.02.2012 21:55
wspaniały przepis, musi być pyszne...

eli_555

26.05.2011 23:19
pyszniutkie

iknkirke

03.11.2010 08:29
pycha

misia53

12.10.2010 14:23
Na sam widok ślinka leci

polly66

29.08.2010 21:17
kolorowo na tym talerzyku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat