Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki rafaello

5.0
(136)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 100 gramów
śmietana 30% 150 mililitrów
biała czekolada 200 gramów
wiórki kokosowe 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki rafaello

W garnku podgrzać śmietankę wraz z cukrem do momentu aż się rozpuści cukier. Zdjąć garnek z ognia i dodać połamaną w kostkę czekoladę, mieszać aż się rozpuści. Odstawić do ostudzenia. Zimną masę ucierać przez około 5 minut i wymieszać z 150 g wiórek kokosowych. Masę odstawić na 10 minut do lodówki (lepiej się formuje kulki). Uformować małe kulki i obtoczyć w pozostałych wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anitka9912 08.08.2023 16:52
Mi wyszły placki :( rozpływają się pomimo trzymania w lodowce dłuższy czas. Poza tym cukier myślę, że jest tu zbędny bo wyszły strasznie słodkie
Bożena Matuszczyk 29.08.2017 15:02
Smakowite i kuszące ;)
JulkaTomeczek 26.08.2017 23:34
Polecam te kulki bo są mega pyszne.
anka1988 26.08.2017 21:16
na pewno jeszcze lepsze niż te sklepowe, nigdy jeszcze nie robiłam, zawsze tylko kupuję. Czas wypróbować :)
bietka 26.08.2017 17:39
wyglądają jak ze sklepu i na pewno tak samo pyszne, albo nawet jeszcze lepsze :)
slodkieniebo 26.08.2017 10:12
Wspaniała przekąska ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak