Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie na żółto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 5-6 szt
jabłka 2-3 szt
cebula biała 2 szt
por 1 kawałek
koperek
pieprz
czubrica zielona do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1-2 łyżeczki
śmietana 12% 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie na żółto

Filety śledziowe płuczemy w zimnej wodzie dwa razy, zalewamy zimną wodą wlewamy trochę octu i odstawiamy na całą noc w zimne miejsce.

Cebule obieramy i kroimy w kostkę zalewamy wrzącą wodą na chwilę przelewamy następnie zimną wodą odsączamy na sitku.

Korniszony kroimy w kostkę.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę
. Por kroimy drobno.
Koperek siekamy drobno ja użyłam mrożonego.
Filety śledziowe odsączamy kroimy w ukośne paseczki przekładamy do miski. Do śledzi dodajemy pokrojone składniki.

Przygotowanie sosu. Do śmietany wlewamy pół szklanki zalewy z korniszonów dodajemy zieloną czubricę ,pieprz,kurkumę i curry dokładnie mieszamy składniki zalewy

. Sos wlewamy do śledzi mieszamy. Najlepiej odstawić przygotowane śledzie aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.08.2017 16:47
bardzo smaczne śledziki
gusia1000 01.08.2017 01:05
Warto tak robić.
SzczyptaChili 31.07.2017 11:09
Robiłam bardzo podobne , są pyszne :)
JulkaTomeczek 31.07.2017 10:18
Wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak