Zupa minestrone

Zupa minestrone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    50 g
  • olej

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • ząbki czosnku

    2
  • ziemniaki

    1
  • marchewka

    1
  • bulion wołowy

    2 litry
  • Pomidory krojone z puszki

    1
  • parmezan

    skórka
  • fasolka szparagowa

    1 garść
  • cukinia

    1
  • zielony groszek

    100 g
  • sól morska

  • czerwona cebula

    1
  • pieprz czarny mielony

  • makaron penne

  • fasola biała

    pół puszki
  • pietruszka zielona

    2 łyxki
  • oregano

    1 łyżeczka
  • szpinak

    garśc
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Do nagrzanego garnka włożyć boczek, czosnek i podsmażyć delikatnie na wolnym ogniu. Następnie dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka, marchewkę, ziele angielskie, pomidory z puszki i skórkę parmezanu. Zalać bulionem i gotować przez około 10 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, dodać fasolkę szparagową, cukinię, zielony groszek, czerwoną cebulę, pokrojony i ugotowany makaron oraz białą fasolę. Całość doprawić solą, pieprzem, oregano i zieloną pietruszką. Na samym końcu dodać pokrojony szpinak.
Doradca Smaku
Podawać ze świeżo startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina1991

07.08.2017 18:13
apetyczna zupka

jejkuchnia

05.08.2017 19:12
Też muszę kiedyś zrobić. ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat