Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

polędwiczki wieprzowe 0,5 kg
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyzeczka
oliwa 4 łyzki
orzechy włoskie 1 szklanka

Dodatki

żurawina 1,5 szklanki
cukier 2 łyzki
woda 1\3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :)

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę wieprzowa dzielimy na 2-3 kawałki. Każdy obsypujemy przyprawą grill klasyczna.
Krok 1 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto
2
Polędwiczki smarujemy oliwą z oliwek za pomocą pędzelka i umieszczamy w rozdrobnionych w blenderze orzechach włoskich.
Krok 2 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto
3
Tak przygotowane polędwiczki umieszczamy na patelni grillowe lub ruszcie grilla i grillujemy z każdej strony do zrumienienia.
Krok 3 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto
4
żurawinę przekładamy do rondelka, dodajemy cukier , wlewamy wodę i trzymamy na ogniu do momentu aż żurawina zacznie pękać. Polędwiczkę poddajemy z porcją żurawiny. Smacznego :)
Krok 4 - Grillowana poledwiczka wieprzowa w orzechowej panierce- podana z żurawiną :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 26.07.2017 09:19
Pyszna porcja mięska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak