Pikantna zupa gulaszowa

Pikantna zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1 łyżka
  • mięso wołowe

    500 g
  • cebula biała

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • przyprawa do gulaszu

    1 łyżka
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • papryczka chili

    2 sztuki
  • pomidor malinowy

    4 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    2 litr
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • sól morska

  • zielona pietruszka

  • kwaśna śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W garnku o grubym dnie rozgrzej 1 łyżkę oleju i delikatnie podsmaż w nim mięso. Następnie dodaj białą i czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dopraw Przyprawą do gulaszu Prymat i smaż na delikatnym ogniu przez około 2 minuty. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj resztę warzyw:
3 posiekane ząbki czosnku, 2 papryczki chili, 4 pomidory malinowe, 1 marchewkę, 1 czerwoną paprykę i całość zalej bulionem warzywnym i gotuj przez około 35 minut.
Kiedy mięso zmięknie, dodaj pokrojone ziemniaki dopraw zupę solą i gotuj przez kolejne 15 minut.
Tak przygotowaną zupę podawaj z kwaśną śmietaną i zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

12.09.2017 22:03
Smakowita i kusząca zupa;)

bietka

05.09.2017 11:11
mam prawie wszystkie składniki oprócz mięsa, jak tylko kupię mięsko to zrobię taka zupkę, bo na pewno jest bardzo smaczna :)

msmariusz

28.07.2017 13:27
ale pychota na talerzu

Ola1984

21.07.2017 12:42
Pysznie wygląda :) Pożywna i kolorowa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat