Sposób przygotowania

W garnku o grubym dnie rozgrzej 1 łyżkę oleju i delikatnie podsmaż w nim mięso. Następnie dodaj białą i czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę. Dopraw Przyprawą do gulaszu Prymat i smaż na delikatnym ogniu przez około 2 minuty. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj resztę warzyw:
3 posiekane ząbki czosnku, 2 papryczki chili, 4 pomidory malinowe, 1 marchewkę, 1 czerwoną paprykę i całość zalej bulionem warzywnym i gotuj przez około 35 minut.
Kiedy mięso zmięknie, dodaj pokrojone ziemniaki dopraw zupę solą i gotuj przez kolejne 15 minut.
Tak przygotowaną zupę podawaj z kwaśną śmietaną i zieloną pietruszką.

Komentarze

  • 0
    1
    Opublikowano

    Ola1984

    Pysznie wygląda :) Pożywna i kolorowa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ale pychota na talerzu
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mam prawie wszystkie składniki oprócz mięsa, jak tylko kupię mięsko to zrobię taka zupkę, bo na pewno jest bardzo smaczna :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smakowita i kusząca zupa;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !