Strudel z ricottą i gruszkami

Strudel z ricottą i gruszkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • ser ricotta

  • gruszka

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozłożyć, wysmarować serkiem ricotta. Gruszki jeśli nie są z kompotu, kroimy na kawałki i gotujemy. Ugotowane kawałki, odsączone układamy na serku.Posypujemy cynamonem i cukrem waniliowym. Zawijamy. Nacinamy lekko górę i wkładamy do piekarnika.Pieczemy ok 30-45 minut w 180 stopniach.Smacznego.Przed podaniem można posypać cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

30.10.2013 11:35
niedawno go zrobiłam

RenataZ-et

24.04.2012 21:04
mniam, ale wspaniała :)

RenataZ-et

24.04.2012 21:03
mniam, ale wspaniała :)

Juleczka20

04.03.2012 11:43
pychotka

goofy9

28.01.2012 18:45
pyszno?ci

Anna133

14.10.2011 09:21
pychotka

Edyta31

12.07.2011 22:26
pyszny :)

gosia47-47

04.07.2011 12:13
mniam

pioge7

22.05.2011 09:08
uwielbiam

angelika14

25.04.2011 10:41
pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat