Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1-2 opakowania -
ser ricotta
250 g -
żółtko jajek
1 szt -
cukier wanilinowy
1 opakowanie -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
cukier
2 łyżki -
truskawki świeże
200 g -
cukier puder
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

W misce ucieramy serek z żółtkiem, mąką i cukrem. Ciasto francuskie dzielimy na mniejsze kwadraty – mnie z jednego arkusza wyszło 15 sztuk. Rogi każdego ciastka nacinamy w kierunku środka, po przekątnej. Następnie rogi zlepiamy na środku tworząc wiatraczki.


Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)