ryż z bitą śmietaną i dżemem porzeczkowym

ryż z bitą śmietaną i dżemem porzeczkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dag
  • mleko

    0,5 l
  • sól

  • cukier

  • dżem porzeczkowy

    6 łyżek
  • śmietana

    1/4 l
  • cukier waniliowy

    6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż, zalać go mlekiem i przyprawić solą, cynamonem i cukrem. Tak przyrządzony ryż wyłożyć do miski zostawiając środek pusty. Do środka wlać bitą śmietaną przyprawioną cukrem i cukrem waniliowym. Na wierzch położyć dżem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

28.04.2011 12:33
smaczny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat