Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ligawa pieczona

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ligawa wołowa 1 kg
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
rozmaryn świeży 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ligawa pieczona

Kroki postępowania

1
Czosnek przecisnąć przez praskę i połączyć z musztardą, miodem i olejem, dodać rozmaryn, pieprz i sól
Krok 1 - Ligawa pieczona foto
2
W przygotowanej marynacie obtoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.
Krok 2 - Ligawa pieczona foto
3
Rozgrzać patelnię grillową i obsmażyć mięso z każdej strony na rumiano.
Krok 3 - Ligawa pieczona foto
4
Przełożyć ligawę do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.
Krok 4 - Ligawa pieczona foto
5
Piec godzinę, wyjąć mięso i odstawić na chwilę by "odpoczęło"
Krok 5 - Ligawa pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak