Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 40 dkg
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 czubata łyżka
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 czubate łyżki
passata pomidorowa z czosnkiem 700 g
mozzarella w kulce 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Łopatkę zmielić, przełożyć do miski. Dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, czosnek, trochę pieprzu, przyprawę w płynie i bułkę tartą.
Krok 1 - Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować niezbyt duże, okrągłe pulpeciki, układać je w naczyniu do zapiekania.
Krok 2 - Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą foto
3
Passatę doprawić do smaku solą, zalać nią pulpeciki.
Krok 3 - Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą foto
4
Ser odsączyć, pokroić w półplasterki, ułożyć na pulpecikach.
Krok 4 - Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą foto
5
Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Podawać np. z ugotowanym ryżem.
Krok 5 - Pulpeciki zapiekane z passatą i mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 03.07.2017 19:33
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak