Kurczak Cytrynowy Z Miodem

Kurczak Cytrynowy Z Miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałeczek kurczaka

    8 sztuk
  • cytryny

    4 sztuki
  • papryczka chili

  • miodu pitnego

    6 łyżek
  • oliwa

    6 łyżek
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

1.Cytryny wyszoruj,sparz.Z dwóch cienko odkrój skórkę,pokrój ja na cienkie pałeczki i wyciśnij sok.
Wymieszaj z oliwa ,4 łyżkami miodu,drobno posiekana papryczka szczypta soli i pieprzu.Do tak przygotowanej marynaty włóż pałeczki kurczaka,przykryj,odstaw na godzinę do lodówki.

2.Następnie mięsu ułóż w naczyniu żaroodpornym.Piecz ok 40 min w temp 190 stopni C,co jakiś czas obracając.
20 min przed końcem pieczenia dołóż pozostałe cytryny pokrojone w ćwiartki,posmaruj reszta miodu.Kurczaka podawaj z ryżem ugotowanym na sypko z dodatkiem skórki cytrynowej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

12.11.2010 22:36
super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat