Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 450 gram
cebula 1 mała szt
seler konserwowy 150 gram
jarmuż 1 duża garść
oliwa 3 łyżki
koperek świeży 2 łyżki (posiekany)
ciasto francuskie 1 opakowanie
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi i pokroić liście na mniejsze kawałki. Seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez około 5 minut.
Krok 2 - Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem foto
3
Dodać posiekany koperek, przyprawić warzywa pieprzem cytrynowym i solą.
Krok 3 - Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem foto
4
Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na 3 części. Natrzeć przyprawą do ryb.
Krok 4 - Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem foto
5
Przekroić ciasto francuskie na 3 prostokąty. Na każdym z nich położyć rybę, a na niej warzywa. Zawinąć i docisnąć brzegi ciasta.
Krok 5 - Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem foto
6
Ułożyć ciasto z rybą w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
Krok 6 - Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.07.2017 19:14
fajny pomysł
Madzai 02.07.2017 18:41
Przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak