Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie sojowo-imbirowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,6 kg
olej rzepakowy 4 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie sojowo-imbirowej

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miski wlać oliwę, ocet balsamiczny i sos sojowy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir. Wymieszać, a następnie włożyć mięso i obtoczyć dokładnie w marynacie. Wstawić do lodówki na całą noc.
Krok 1 - Karkówka w marynacie sojowo-imbirowej foto
2
Cebulę obrać, pokroić w krążki i włożyć do rękawa do pieczenia.
Krok 2 - Karkówka w marynacie sojowo-imbirowej foto
3
Na cebuli ułożyć karkówkę, zawiązać rękaw. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę i 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Karkówka w marynacie sojowo-imbirowej foto
4
Rozciąć rękaw i góry i piec jeszcze przez 20 minut, aby mięso się zarumieniło.
Smacznego :)
Krok 4 - Karkówka w marynacie sojowo-imbirowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.07.2017 17:38
smaczna sztuka mięsa
w mojej kuchni 02.07.2017 17:12
pyszne domowe mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak