Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kimbab

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
ocet 2 łyżki
cukier 1 łyżka
marchew 2 sztuki
ser żółty 100 gram
szynka 40 gram
ogórek zielony 1 sztuka
nori 5 płatów
sos sojowy ciemny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kimbab

Kroki postępowania

1
Ryz gotuję w wodzie z octem.
Krok 1 - Kimbab foto
2
Gotowany ryż bez studzenia nakładam na płat alg.
Krok 2 - Kimbab foto
3
Następnie na ryżu układam pokrojonego wzdłuż ogórka i paski sera.
Krok 3 - Kimbab foto
4
Po czym nakładam pokrojoną w paski szynkę i ugotowaną w wodzie z cukrem marchew pokrojoną w paski.
Krok 4 - Kimbab foto
5
Całość zwijam delikatnie całość dociskając. Następnie kroję całość na porcje i pozostawiam do wystudzenia.
Krok 5 - Kimbab foto
6
Przestudzonego kimbaba nakładam na talerz i podaję z sosem sojowym.
Krok 6 - Kimbab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.07.2017 20:57
Fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak