Befsztyki gospodarskie

Befsztyki gospodarskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wołowe

    50 dag
  • czerstwe kajzerki

    2 sztuki
  • żółtko

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    1 łyzka
  • oliwa

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczyć kajzerki dokladnie wycisnąc w dłoniach, po czym rozetrzeć je za pomocą widelca. Wymieszać mięso z żoltkami kajzerkami i pieprzem i solą. Gdyby masa byla zbyt sucha, mozna dolac odrobinę zimnej wody, Dokladnie wyrobic jednorodną masę.
Formować okrągle niezbyt grube befsztyki, obtaczac je w mące.
Rozgrzać tłuszcz smazyc befsztyki na srednim ogniu aby nie spaliły sie na wierzhu, pozostając surowe wewnątrz.
Pod koniec smazenia dodac pokrojone w cienkie piórka cebule i na brzegu patelni podsmazyc je lekko rumieniąc. kiedy po nakłuciu befsztyka wycieka zeń bialawy sok, mieso jest gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat