chilli po tajsku

chilli po tajsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    40 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • papryki różnokolorowe

  • olej roślinny

    20 ml
  • sól, pieprz

  • liście kolendry

  • sos chili

    1 (tajski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzać olej na patelni i obsmazyc mięso pokrojone w kostkę, dusic we wlasnym sosie az zmięknie. Posolić i posypać pieprzem do smaku.
Jesli jest mało sosu to podlać bulionem.
Usmażyc na oleju pokrojoną w plastry cebulę i w paski paprykę, stale mieszając.
Zdjąc z patelni i włozyc na powrot podsmażone i miekkie mięso. Odlać nadmiar własnego sosu i dolać tajskiego chili. Zagotować.
Teraz dodać podsmazone warzywa i polowe posiekanych lisci kolendry. Wymieszać dodac jesli płyn wyparował reszte sosu wlasnego. Przybrać liscmi kolendry, podawać z ryżem basmati.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat