Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
pieczarki 250 g
cebula 1
mozzarella 1 kula
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Schab podzielić na kotlety, odsypać solą, pieprzem i papryką, lekko rozbić tłuczkiem
Krok 1 - Schab z pieczarkami i serem foto
2
Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć wraz z cebulą, doprawić do smaku.
Krok 2 - Schab z pieczarkami i serem foto
3
Na osobnej patelni podsmażyć na rumiano kotlety.
Krok 3 - Schab z pieczarkami i serem foto
4
Na blasze układać mięso, na nim porcję pieczarek i nakryć plastrami mozzarelli.
Krok 4 - Schab z pieczarkami i serem foto
5
Zapiekać w piekarniki, aż ser się roztopi i zrumieni.
Krok 5 - Schab z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.06.2017 21:47
wspaniałe mięsko :-).
Bernadeta1 29.06.2017 20:51
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak