Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 1/2 opakowania
mięso mielone 400 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
sos pomidorowy 500 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do wysmarowania
mozzarella starta
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Kroki postępowania

1
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na leju lub margarynie, wystudzić
Krok 1 - Cannelloni foto
2
Pieczarki dodać do mięsa mielonego i dokładnie wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 2 - Cannelloni foto
3
Przygotowanym farszem napełnić makaron i ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Cannelloni foto
4
Zalać sosem pomidorowym
Krok 4 - Cannelloni foto
5
posypać startą mozzarellą i listkami bazylii
Krok 5 - Cannelloni foto
6
Zapiekać, aż makaron będzie miękki.
Krok 6 - Cannelloni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak