Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryką i szparagami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 3 szt
szparagi białe 3 szt
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 2-3 szt
papryka marynowana 3 słupki
chrzan tarty 3 łyżeczki
natka pietruszki 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryką i szparagami

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem
Krok 1 - Roladki z papryką i szparagami  foto
2
Każdy płat mięsa z jednej strony posmarować startym chrzanem.
Krok 2 - Roladki z papryką i szparagami  foto
3
Następnie posypać posiekaną natką pietruszki, ułożyć po kawałku kabanosa, papryki i obranej szparagi.
Krok 3 - Roladki z papryką i szparagami  foto
4
Dokładnie zwinąć w roladki, zawiązać nicią kuchenną.
Krok 4 - Roladki z papryką i szparagami  foto
5
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Roladki z papryką i szparagami  foto
6
Rumiane roladki przełożyć do rondla, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli, pieprzu i sosu sojowego. Przykryć i dusić do miękkości.

Z wywaru mięsnego można przygotować sos.

Łyżkę mąki wymieszać z odrobiną wody lub śmietanki, połączyć z wywarem, zagotować.
Krok 6 - Roladki z papryką i szparagami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak