Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe pankejki z białą czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 3 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżka
jajko 1
masło 3 łyżi
mleko 1 1/4 szklanki
czekolada biała 40-50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe pankejki z białą czekoladą

Masło rozpuść w rondelku.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól i cukier,wymieszaj.
Następnie dodaj jajko,mleko,masło. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj wiórki kokosowe i jeszcze raz wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni nakładaj łyżką ciasto. Na środek wykładaj czekoladę. Smaż z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 03.07.2017 11:54
Wyglądają pysznie :)
Wacław 03.07.2017 10:05
dla mnie pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak