Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z selerem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15 dag
burak ćwikłowy 1 szt ( ugotowany)
jabłko 1 szt
kukurydza konserwowa 0,5 puszki
seler marynowany 0,5 słoika
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z selerem

Obranego buraka i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Seler przepłukać przegotowaną wodą, osączyć.

Cebulę drobno posiekać. Kapustę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.06.2017 09:34
pyszna kapusta
jagoda5913 27.06.2017 00:13
fajna sałatka
Renataj 26.06.2017 23:49
Apetyczna surówka:)
Mniam 26.06.2017 23:25
Idealny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak