Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka ogórkowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 4 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
majonez 2-3 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki
pomidorki koktajlowe
oliwki czarne Smak
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka ogórkowa z tuńczykiem

Ogórki umyłem, przeciąłem na pół, odciąłem końcówki, usunąłem pestki, delikatnie wydrążyłem. Z jednej połówki odciąłem cienki plaster, aby kanapka nie przewróciła się na talerzu.

Tuńczyka osączyłem, delikatnie rozdzieliłem, wymieszałem z majonezem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny i posiekaną natką. Doprawiłem niewielką ilością soli i pieprzu.

Na dolną część ogórka nałożyłem trochę tuńczyka, przeciętne na połówki pomidorki i przekrojone oliwki. Przykryłem to odrobiną tuńczyka i drugą częścią ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.06.2017 12:53
Fajny pomysł na zdrową przekąskę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak