Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem porzeczkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 4 szt
mąka pszenna 4 łyzki
cukier 0,5 szkl
budyń śmietankowy 4 lyzki
olej 2 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka

Krem budyniowy

mleko 0,5 l
budyń śmietankowy 1 szt
masło 1 szt
cukier puder do smaku
alkohol do smaku

Warstwa porzeczkowa

galaretka wiśniowa 2 szt
dżem porzeczkowy 1 szt

Dodatkowo

herbatniki 2 opakowania
delicje 2 opakowania
kajmak 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem porzeczkowym

Biszkopt:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Krem budyniowy:
Na mleku gotujemy budyń. Studzimy i łączymy z utartym masłem. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.
Warstwa porzeczkowa:
Dżem zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki, gdy zaczną tężeć dajemy na delicje
Przełożenie ciasta:
Biszkopt- krem- delicje- warstwa porzeczkowa- herbatniki- kajmak- herbatniki dekorujemy smarując kremem i posypujemy posypką kolorową cukrową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 25.06.2017 11:48
pyszne ciasto :)
Krystyna32 25.06.2017 11:02
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak