gruszki z miodem w ciescie francuskim.

gruszki z miodem w ciescie francuskim.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego

  • gruszki

    6 szt
  • rodzynki

    2 łyzki
  • miód

    2 łyzki
  • białko

  • orzechy

    4 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obieramy kroimy wzdłuż,wydrazamy gniazda nasienne.Rodzynki parzymy odsaczamy i mieszamy z orzechami i miodem.Połówki gruszek wypełniamy nasieniem,i składamy do kupy.Z ciasta wycinamy kwadraty o boku 15 cm.Owijamy kazda gruszke.Dokładnie sklejamy brzegi.Ciasto nakłówamy.Ubijamy białko,gruszki układamy na bvlaszce i smarujemy białkikiem.Pieczemy 10 minut na złóty kolor

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat