Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowy sos tatarski Zewy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 500 ml
jogurt naturalny 100 ml
chrzan tarty 3 łyżki czubate
ogórki konserwowe 5 szt
pieczarki marynowane 15 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowy sos tatarski Zewy

W misce umieścić majonez, jogurt oraz chrzan.
Potem dodać drobniutko pokrojone pieczarki i ogórki a także przyprawy do smaku.
Sos dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić i przełożyć do słoika.
Przechowywać w lodówce i podawać do wędlin, mięs na zimno i jaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.06.2017 11:56
sos tatarski zawsze robię ze swoich marynowanych grzybków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak