Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z sokiem malinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
mleko 1 szkl
cukier 1/3 szkl
drożdże 40 g
jajko 1 szt
jabłka 3 szt
rodzynki 2 łyżki
sok malinowy
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z sokiem malinowym

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy pokruszone drożdże i wbijamy jajko. Wlewamy letnie mleko i całość miksujemy do połączenia się składników. Odstawiamy na 30 minut.
Krok 1 - Racuchy z sokiem malinowym foto
2
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe plasterki, wrzucamy do miski w wyrośniętym ciastem.
Krok 2 - Racuchy z sokiem malinowym foto
3
Dorzucamy rodzynki i dokładnie mieszamy łyżką.
Krok 3 - Racuchy z sokiem malinowym foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy na niego po łyżce ciasta racuchowego.
Krok 4 - Racuchy z sokiem malinowym foto
5
Smażymy z obu stron do zrumienienia.
Krok 5 - Racuchy z sokiem malinowym foto
6
Gotowe wyciągamy na ręcznik papierowy, który przejmie nadmiar tłuszczu.

Ostygnięte racuchy polewamy sokiem malinowym.
Krok 6 - Racuchy z sokiem malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.06.2017 15:26
Dobre jedzonko podano
jan_mag 15.06.2017 19:09
bardzo lubię :)
dodi 15.06.2017 16:02
pysznie wyglądają
AZgotuj 15.06.2017 10:19
przepyszne racuchy :)
mysza75 15.06.2017 09:46
jakie dobre racuchy
Wafelek2601 14.06.2017 23:38
Wyglądają super!
Renataj 14.06.2017 21:29
Uwielbiam racuchy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak