Ser feta smażony w chrupiącym cieście

Ser feta smażony w chrupiącym cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    1 opakowanie
  • papryka ostra Prymat

    1/4 łyżeczki
  • słodka papryka Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól i pieprz

  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/4 szklanki
  • woda gazowana

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Fetę kroimy w kostkę. Oprószamy ją z dwóch stron pieprzem i mieszanką papryki.

Do salaterki wsypujemy mąkę, dodajemy mleko i wodę i za pomocą rózgi łączymy składniki aż do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany.

Do tak przygotowanego ciasta wkładamy kawałki fety i starannie je w nim obtaczamy. Kawałki fety kładziemy na rozgrzany głęboki tłuszcz i smażymy po 2-4 minuty z każdej strony lub do uzyskania pięknego złotego koloru.

Usmażoną fetę przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

Usmażoną fetę serwujemy razem sosem tzatziki serwujemy gorąco (dobrze smakuje też na zimno ), smacznego :D

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

benka

16.06.2017 08:34
Pyszna propozycja.

kasienka23

15.06.2017 19:19
Wygląda bardzo apetycznie! Ja przygotowując taką potrawę pewnie miałabym obawy, że ser się rozpuści, ale widzę, że trzyma się całkiem dobrze :)

Franciszek

15.06.2017 15:34
ciekawy pomysł

w mojej kuchni

15.06.2017 08:35
Apetyczne danie

Babeczka35

15.06.2017 07:51
Ciekawa propozycja.

Renata9

14.06.2017 22:04
Bardzo dobra przystawka

Stenka

14.06.2017 21:37
ciekawa propozycja

Malinka

14.06.2017 21:05
Chętnie bym zjadła !

Wiktoria29

14.06.2017 20:38
ciekawy przepis

halina17

14.06.2017 20:36
smaczny : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat