Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana makrela z „makaronem” ogórkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 4 filety
ogórek zielony 2 szt
ocet ryżowy 3 łyżeczki
cukier 4 łyżeczki
chilli 2 szt
olej sezamowy 1 łyżeczka
natka kolendry 1 garść
sól i pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana makrela z „makaronem” ogórkowym

Ogórki myjemy i za pomocą strugaczki do warzyw robimy z nich makaron. Jeśli strugaczki nie mamy to ogórki kroimy wzdłuż w cienkie plasterki a następnie w cienkie paseczki. Lekko solimy i odstawiamy na 5 minut. Odciskamy nadmiar wody.

W miseczce łączymy ze sobą ocet i cukier – mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodajemy olej sezamowy i posiekane chilli. Tak przygotowanym sosem polewamy „makaron” z ogórków.

Makrelę myjemy, osuszamy, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy na mocno rozgrzany ruszt lub patelnie grillową i grillujemy po 2-4 minut z każdej strony.

Grillowaną makrelę podajemy wraz z ogórkowym „makaronem” posypanym listkami kolendry, smacznego :D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 19.06.2017 12:32
pięknie podane, aż chce się jeść
wyattearp 13.06.2017 13:57
wow ,ale pyszne danie
mirosława4 12.06.2017 08:37
smaczna rybka
Konczi 12.06.2017 07:38
Smaczna propozycja
Krzysztof15 12.06.2017 07:00
pyszna rybka
RenataZ-et 11.06.2017 22:34
wygląda super!
IZABELA29 11.06.2017 21:15
Pysznie wygląda
agnieszka214 11.06.2017 20:34
Pycha rybka
ilka01 11.06.2017 19:54
ciekawa propozycja :)
jagoda5913 11.06.2017 18:39
fajny obiad
w mojej kuchni 11.06.2017 18:38
same pyszności do zjedzenia
adelajda 11.06.2017 18:31
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak