Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grzanki

Chleb wiejski
4 Kromki

Pomidorki

pomidor rzymski
4 sztuki
oliwa
3 łyżki
woda
1 łyżka
ocet
1 łyżka
Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat
1 łyżka
sól i pieprz
do smaku

Porada

Jeśli z jakiś powodów nie możesz lub unikasz skóry pomidorów to radzę je sparzyć i ściągnąć skórę: najpierw wyciągamy korzonek, pomidora delikatnie nakrajamy "w krzyżyk" i zalewamy wrzącą wodą, po 2 minutach można go łatwo obrać ze skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami

Usuwamy z pomidora część z korzonkiem,
Przecinamy pomidory na pół,
Wyciągamy z pomidora tę wodnistą część z pestkami i odkładamy do osobnej miseczki
Pozostałe części kroimy w drobną kostkę

Miksujemy środki pomidora
Dodajemy wodę, ocet, oliwę, Przyprawę do Bruschetty,
Po wymieszaniu tych składników łączymy je z pomidorami pokrojonymi w kostkę

Kromki chleba opiekamy w tosterze lub na grillu.
Na gorące grzanki kładziemy przygotowane już pomidory.
Możemy ozdobić listkiem świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak