Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z młodych warzyw
Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy. Plasterki ziemniaków smażyłem przez 10 minut, stale je obracałem.
Cebulę pokroiłem w kostkę. Groszek umyłem, oczyściłem. Oba składniki dodałem do ziemniaków razem z kalarepą, marchwią i pozostałą oliwą, smażyłem razem na średnim ogniu przez kolejne 10 minut. Posoliłem, popieprzyłem.
Jajka rozmąciłem z pietruszką, solą i pieprzem, polałem smażone warzywa, pozostawiłem pod przykryciem, aby jajka się ścięły, a całość przyrumieniła się od spodu.
Tortillę przełożyłem na talerz, ponownie przerzuciłem na patelnię i również przyrumieniłem z drugiej strony.
Upieczoną tortillę wyłożyłem, pokroiłem na kawałki.