Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomidorowym pod szpinakiem i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 500 gram
szpinak mrożony 300 gram
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
mozzarella 1 kulka

Porada

najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomidorowym pod szpinakiem i mozzarellą

Jeżeli rybę mamy zamrożona należy ją odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek,dodać rozmrożony szpinak,posolić do smaku i smażyć do odparowania całej wody.Pomidory z puszki zblendować.Wyłożyć na patelnię i zagotować.Rybę doprawić papryką mieloną i pieprzem kolorowym.Rybę ułożyć na pomidorach,na to wyłożyć szpinak.Całość gotować około 10 minut pod przykryciem.na rybie ułożyć plasterki mozzarelli i gotowa aż ser się rozpuści.Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 25.06.2017 20:24
moja ulubiona :))))
Margo1 14.05.2017 19:58
Ciekawy przepis
AZgotuj 11.05.2017 16:26
mimo, ze właśnie zjadłam rybę, zjadła bym jeszcze tą porcję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak