Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pora z chipsami z szynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 szt
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
bulion warzywny 750 ml
serek topiony śmietankowy duży 50 g
szynka parmeńska 6 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pora z chipsami z szynki

Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, pory pokroić na plasterki. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać ziemniaki i por. Chwilę smażyć razem. Następnie całość zalać bulionem i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać serek topiony oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozdrobnić blenderem na aksamitny krem.
Na suchej patelni podsmażyć plastry szynki. Podsmażać do momentu aż zrobią się z nich chipsy.
Krem przelać na talerze i podawać z połamanymi chipsami z szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szynszyla 10.05.2017 18:14
lubię takie zupy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak