Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski drobiowe z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt duża
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
papryka mielona
sól
pieprz
Farsz:
pieczarki ok40 dag
cebula 1 szt
serek topiony 1 szt
Dodatki:
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski drobiowe z piekarnika

Mięso podzielić na plastry i lekko rozbić. Oprószyć przyprawami i odłożyć do lodówki.

Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać ok 2 łyżki oleju, dodać drobno pokrojoną cebulę i przesmażyć, dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Doprawić do smaku i dodać serek topiony. Przemieszać i nakładać farsz na przygotowane plastry mięsa.
Zwijać roladki i obtaczać w tartej bułce(można panierować w jajku). Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Obsmażone roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekać ok 15- 20 min w 180 stopniach w piekarniku.
Jeśli zostanie trochę farszu można przygotować z niego sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 03.07.2017 09:34
Bardzo smakowite:)
Motorek 03.05.2017 18:20
smaczne roladki
MonikaW 01.05.2017 18:14
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak