Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szparagami z sosem czosnkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto na naleśniki

woda zimna 1/2 szkalnki
mleko 3,2% 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mąka pszenna ok 3/4 szklanki
sól i pieprz do smaku
szparagi zielone ok 10 szt
tłuszcz do smażenia

Sos czosnkowy

majonez 3 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
czosnek ząbki 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szparagami z sosem czosnkowym

1. Szparagi ugotować w osolonym wrzątku. Ugotowane obłożyć lodem, w celu zachowania intensywnego zielonego koloru, pokroić na kawałki.
2. Mleko, wodę, jajko, mąkę pszenną dokładnie rozmieszać ze sobą za pomocą rózgi. Doprawić do smaku, na koniec dodać pokrojone szparagi i wymieszać.
3. Sporządzić sos czosnkowy: majonez wymieszać ze śmietaną, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić do smaku.
4. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.04.2017 12:36
dobre naleśniki
Krystyna32 23.04.2017 09:15
smaczne naleśniki
w mojej kuchni 22.04.2017 10:49
dobre jedzonko
KORAL 22.04.2017 08:54
Fajne szybkie danie :)
Łukasz15 21.04.2017 23:40
Pysznie wyglądają
cukiereczek 21.04.2017 21:31
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak