Soczysta pierś

Soczysta pierś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kuczaka

    1 szt.
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    do smaku
  • oliwa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś myjemy, suszymy, kroimy wedle upodobania lub nie. Posypujemy obficie przyprawą kebab-gyros i zalewamy oliwą (trochę). Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc, ale można i krócej. Następnie smażymy bez dodatku tłuszczu. Pierś można użyć jako dodatek do sałatki lub jako danie główne. Jest bardzo soczysta i aromatyczna :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

26.03.2012 09:00
pycha

Aida

11.07.2011 18:01
o,tak! ale ja jednak wolę ją na ciepło :)

Faustyna

09.07.2011 10:14
Pewnie będzie też świetnym dodatkiem do kanapek (jako szyneczka) :)

ZEWA

11.06.2011 11:03
pycha

ZEWA

11.06.2011 11:03
pycha

madi356

29.04.2011 08:54
oj zjadłoby się:)

Aida

13.10.2010 08:19
ok, proszę jeść do woli :)

misia53

12.10.2010 19:59
Zabieram do siebie.

Aida

10.09.2010 11:35
dokładnie :) lubie właśnie pierś z kurczaka \"moczyć\" w kebabie-gyrosie, jak dla mnie idealna przyprawa

Dorota76

10.09.2010 11:05
Pyszna i ta marynata dodaje jej idealnego smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat