Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z musem czkoladowym
Ser przełożyć do miski, dodać cukry i przez chwilę ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki dobrze się połączą. Dodać mąkę, budyń, wymieszać.
Następnie dodawać pojedynczo jajka, po każdym dodaniu przez chwilę ucierać. Masę przełożyć na herbatniki w tortownicy i wstawiać do piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Piec przez 10 minut.
Następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec przez 60 minut.
Sernik odstawić do przestygnięcia.
Mus czekoladowy:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Śmietankę ubić na sztywno, następnie powoli dodawać mascarpone i wlać ostudzoną czekoladę. Dodajemy cukier puder i mieszamy.
Wykładamy na sernik. Schładzamy w lodówce min. 3 godziny.
Dekorujemy przed podaniem truskawkami.