Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne galaretki z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 1 szt
filet z morszczuka 3 szt
groszek zielony 1/2 szklanki
marchew 1 sztuka
bulion warzywny 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
pietruszka zielona
oliwki czarne 6 sztuk
jajko 1 szt
kukurydza w puszce
koperek
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne galaretki z warzywami

Kroki postępowania

1
Podgrzać wywar warzywny.
Krok 1 - Rybne galaretki z warzywami foto
2
Do wywaru dodać marchew i pietruszkę oraz przyprawę do ryb.
Krok 2 - Rybne galaretki z warzywami foto
3
Do wywaru dodać groszek surowy i ryby. Gotować ok 15 minut.
Krok 3 - Rybne galaretki z warzywami foto
4
Następnie odcedzić ryby i warzywa. Do pozostałego wywaru dodać żelatynę. Wywar wystudzić.
Krok 4 - Rybne galaretki z warzywami foto
5
Pokroić oliwki czarne na plasterki, jajko na plasterki, paprykę w kostkę.
Krok 5 - Rybne galaretki z warzywami foto
6
Do plastykowych kubeczków warstwowo układamy jajko, groszek, kukurydze, kawałki ryb, kukurydzę, paprykę, natkę pietruszki. Tak ułożone warzywa i rybę zalewamy wywarem z żelatyna. Pozostawiamy do wystudzenia w lodówce.
Krok 6 - Rybne galaretki z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 11.02.2019 15:41
Dobra rzecz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak