Sos grzybowy z serem

Sos grzybowy z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowinki

    20 dag
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyzka
  • wywar z warzyw

    3/4 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte grzyby drobno poszatkować, cebulę utrzeć na tarce o grubych otworach i lekko zrumienić na tłuszczu. Dodać przygotowane grzyby, osolić i lekko skrapiając wodą dusić do miękkości, mieszając do czasu do czasu. Miękkie oprószyć mąką, dodać ser i mieszając dodawać powoli wywar z warzyw. Doprowadzić do wrzenia, wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać do potraw mięsnych, mącznych i kasz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

11.10.2013 20:33
Takiego nie jadłam.

Motorek

13.04.2012 09:24
pycha

Margo1

29.08.2010 12:17
lubię taki sosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat