Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 5 szt
oliwa 4 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
groszek mrożony 450 g
śmietana 30% 1/2 szklanki

Porada

Przyprawa do potraw to mielony szafran;)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe

Kroki postępowania

1
Oliwę wymieszać z szafranem, solą, bazylią i pieprzem.
Krok 1 - Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe  foto
2
Następnie obtoczyć w niej umyte i osuszone mięso. Pozostawić na ok. 10 min.
Krok 2 - Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe  foto
3
Następnie przełożyć na rozgrzaną patelnię i dusić pod przykryciem aż do miękkości.
Krok 3 - Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe  foto
4
Dodać groszek i dusić wspólnie przez kilka minut.
Krok 4 - Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe  foto
5
Następnie mięso wyciągnąć, a do groszku dodać kremówkę, zagotować.
Krok 5 - Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe  foto
6
Mięso podawać na groszku w całości lub pokrojone w plastry.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Pierś z groszkiem, czyli duszone mięsko obiadowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 18.04.2017 18:16
Fajny przepis
Wiktoria29 18.04.2017 15:10
zjadłabym....
KORAL 18.04.2017 14:15
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak