Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona rolada z boczku

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 płat
ząbki czosnku 5 szt
Musztarda francuska Prymat według uznania
sól i pieprz do smaku
cebula biała 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona rolada z boczku

Płat boczku kroimy poziomo ( nie do końca ) i rozkładamy jak książkę . Czosnek przeciskamy przez praskę. Boczek posypujemy solą i pieprzem , nacieramy musztardą i czosnkiem.Cebulę kroimy w piórka i układamy na płacie boczku.

Roladę szczelnie zawijamy i układamy tak aby strona ze słoniną była na dole. Można też natrzeć z zewnątrz roladę musztardą. Będzie bardziej aromatyczna . Zawijamy roladę i obwiązujemy nitką na czas pieczenia.

Tak przygotowaną roladę zawijamy w folię i wstawiamy na noc do lodówki.

Następnego dnia wyjmujemy z folii i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 190 C 60 - 70 minut.

Kroimy po wystudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.04.2017 09:53
bardzo dziękuję
Grazyna0211 13.04.2017 10:54
smaczne mięso
marzut 12.04.2017 22:48
Smacznie wyglada
IKrakowianka 12.04.2017 21:34
super rolada
wwwiolka 12.04.2017 21:32
Bardzo fajny przepis.
cukiereczek 12.04.2017 17:10
świeże,pachnące,domowe
Janina 12.04.2017 16:01
Najlepsze zrobione po domowemu;))
w mojej kuchni 12.04.2017 13:59
Wyborne mięso do pieczywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak