Paprykarz z kaszy jaglanej

Paprykarz z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    100 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuki
  • ketchup pikantny

    100 ml.
  • koncentrat pomidorowy

    50 ml.
  • oliwa

    do smażenia
  • liść laurowy

    2
  • ziele angielskie

    2
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1.
Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
2.
Ugotowaną schłodzić .
3.
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę , podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
4.
Paprykę pokroić w kostkę dodać do podsmażonej cebuli, dołożyć listek i ziele ,słodką paprykę i dusić pod przykryciem 5 minut,lekko posolić .
5.
Następnie dolać ketchup i koncentrat, wymieszać , zdjąć z ognia ,wyjąć ziele i listek, dodać ugotowana kaszę .Całość wymieszać .
6.
Przed podaniem schłodzić .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mariuszek8

30.03.2017 18:04
Domowego paprykarza jeszcze nigdy nie jadłem...

Ela15

30.03.2017 14:14
super pomysł

MałaMi89

29.03.2017 23:25
To jest paprykarz dla mnie! Rybnych nie lubię, a taki bym jadła z ochotą :)

Kuchenka

29.03.2017 22:40
super, koniecznie wypróbuję ! :)

Wafelek2601

29.03.2017 21:00
Taki domowy paprykarz jest przepyszny

magdow

29.03.2017 20:51
smakowite ;]

wwwiolka

29.03.2017 20:30
Bardzo fajny przepis.

benka

29.03.2017 20:01
Zdrowy dodatek do kanapek.

jan_mag

29.03.2017 19:57
Ciekawa opcja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat