Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolki szparagowej żółtej świeżej

    50 dag
  • kostki masła

    1/2
  • bułki tartej

    1/2 szkl
  • stołowa soli

    1 łyżka
  • cukru

    1 łyżka
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 20 min w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni i wsyp bułkę tartą. Podsmażaj przez 3 min, aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdejmij patelnię z palnika. Dodaj do bułki fasolkę i szczyptę pieprzu. Wszystko wymieszaj. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

26.09.2010 20:58
muszę spróbować

Beata77

25.09.2010 21:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat