Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufla kokosowo-czekoladowa z malibu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

herbatniki czekoladowe 15 sztuk
czekolada mleczna 100 gram
krem czekoladowy 3 łyżki
wiórki kokosowe 50 gram
malibu 3 łyżki
masło 100 gram
czekolada gorzka 50 gram

oraz

wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Trufla kokosowo-czekoladowa z malibu

Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, do rozpuszczonych dodać masło ,mieszać aż składniki się połączą , zdjąć z ognia następnie dodać krem czekoladowy .

Herbatniki pokruszyć drobno.

Dolać malibu , dodać wiórki kokosowe, herbatniki, całość energicznie wymieszać.

Masę schłodzić .

Po około 30 minutach wyjąć z lodówki i formować kuleczki, obtaczać w wiórkach kokosowych.

Przed podaniem schłodzić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 16.03.2017 09:17
moje smaki :)
Iwusia 15.03.2017 21:44
ale pyszności malutkie :)
Stenka 15.03.2017 20:29
smaczne słodkości
dodi 15.03.2017 18:44
pieknie wygladaja
ilka01 15.03.2017 16:27
pyszności :)
aga3103 15.03.2017 13:14
Pyszności!!! :)
agaK. 15.03.2017 12:57
Pięknie wyglądają.
mirosława4 15.03.2017 12:48
apetyczne !
Róża1 15.03.2017 11:53
przepyszne !!!!!!!!!!!!!!!!!
tobi1989 15.03.2017 11:35
Pyszne muszą być :)
Małgorzata92 15.03.2017 11:29
Cudowności :)
Motorek 15.03.2017 09:30
wyglądają pysznie
slodkieniebo 15.03.2017 08:54
Wspaniałe !
Madzai 15.03.2017 08:35
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak