Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti meksykańskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
cebula 1
oliwa 3-4 łyżki
mięso mielone 500 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
przecier pomidorowy 300 ml
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti meksykańskie

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Krok 1 - Spaghetti meksykańskie  foto
2
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy prze chwilę na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Spaghetti meksykańskie  foto
3
Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso mielone, posypujemy je do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Smażymy mieszając.
Krok 3 - Spaghetti meksykańskie  foto
4
Do podsmażonego mięsa wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy fasolę czerwoną wraz z zalewą. Mieszamy, przyprawiamy ostrą papryką. Dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i całość przez chwilę podgrzewamy.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.
Krok 4 - Spaghetti meksykańskie  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.03.2017 17:19
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak